2109573771 Ελ. Βενιζέλου 148, Καλλιθέα physiotherapydessou@gmail.com
hero image

 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ Γ. ΝΤΕΣΟΥ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗ


Υπέρηχος
 

Η φυσικοθεραπεία με υπερήχο είναι μια ευρέως χρησιμοποιούμενη θεραπευτική τεχνική που αξιοποιεί τη δύναμη των ηχητικών κυμάτων υψηλής συχνότητας για την προώθηση της επούλωσης και την ανακούφιση από τον πόνο. Είναι μια μη επεμβατική και ασφαλής μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως από φυσικοθεραπευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας.

 

Η θεραπεία με υπερήχο περιλαμβάνει τη χρήση μιας φορητής συσκευής που εκπέμπει ηχητικά κύματα. Αυτά τα ηχητικά κύματα διεισδύουν βαθιά στους ιστούς, συμπεριλαμβανομένων των μυών, των τενόντων, των συνδέσμων και των αρθρώσεων. Τα κύματα υπερήχων προκαλούν δονήσεις και παράγουν ένα ήπιο αποτέλεσμα θέρμανσης στους στοχευόμενους ιστούς, το οποίο μπορεί να έχει διάφορα ευεργετικά αποτελέσματα.

Ένα από τα κύρια οφέλη της θεραπείας με υπερήχους είναι η ικανότητά της να προάγει την επούλωση των ιστών. Τα ηχητικά κύματα διεγείρουν τη ροή του αίματος, αυξάνοντας την παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στην τραυματισμένη περιοχή. Αυτή η ενισχυμένη κυκλοφορία βοηθά στην απομάκρυνση των μεταβολικών αποβλήτων, στη μείωση της φλεγμονής και στην επιτάχυνση της διαδικασίας επούλωσης. Η θεραπεία με υπερήχους μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στη θεραπεία καταστάσεων όπως διαστρέμματα, διαστρέμματα, τενοντίτιδα και θυλακίτιδα.

 

Επιπλέον, η θεραπεία με υπερήχο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου. Η ήπια θερμότητα που παράγεται από τα ηχητικά κύματα μπορεί να διεγείρει τους αισθητήριους υποδοχείς, οδηγώντας σε μείωση των σημάτων πόνου που μεταδίδονται στον εγκέφαλο. Αυτό το αναλγητικό αποτέλεσμα μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση σε διάφορες επώδυνες καταστάσεις, όπως η αρθρίτιδα, οι μυϊκοί σπασμοί και οι φλεγμονές των αρθρώσεων.