2109573771 Ελ. Βενιζέλου 148, Καλλιθέα physiotherapydessou@gmail.com
hero image

 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ Γ. ΝΤΕΣΟΥ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗ


Tecar therapy
 

Η φυσικοθεραπεία με το μηχάνημα Tecar, είναι ένας καινοτόμος τρόπος θεραπείας που χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες υγείας για την προώθηση της επούλωσης και της αποκατάστασης των ιστών. Το μηχάνημα Tecar χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό ηλεκτρικών ρευμάτων και θερμικής ενέργειας για να παρέχει θεραπευτικά αποτελέσματα στο σώμα.
 

Η θεραπεία Tecar έχει δείξει αποτελεσματικότητα στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής. Η θερμική ενέργεια που παράγεται από το μηχάνημα διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς επούλωσης του σώματος, ενθαρρύνοντας την επισκευή και την αναγέννηση των ιστών. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για άτομα που υποφέρουν από μυοσκελετικούς τραυματισμούς, όπως διαστρέμματα, διαστρέμματα ή τενοντίτιδες.
 

Ένα άλλο πλεονέκτημα της θεραπείας Tecar είναι η ικανότητά της να βελτιώνει την κινητικότητα και την ευλυγισία των αρθρώσεων. Με τη στόχευση σε βαθιές περιοχές των ιστών, η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών, στη μείωση της μυϊκής έντασης και στην αύξηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεων. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα πολύτιμο για άτομα που αναρρώνουν από χειρουργικές επεμβάσεις ή για όσους αντιμετωπίζουν δυσκαμψία και περιορισμένη κινητικότητα λόγω χρόνιων παθήσεων.