2109573771 Ελ. Βενιζέλου 148, Καλλιθέα physiotherapydessou@gmail.com
hero image

 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ Γ. ΝΤΕΣΟΥ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗ


Tens
 

Η φυσικοθεραπεία με ρεύματα, επίσης γνωστή ως ηλεκτροθεραπεία ή θεραπεία ηλεκτρικής διέγερσης, είναι μια θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί ηλεκτρικά ρεύματα για τη διαχείριση του πόνου, την προώθηση της επούλωσης των ιστών και τη βελτίωση της σωματικής λειτουργίας. Η προσέγγιση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί ευρέως στον τομέα της φυσικοθεραπείας για να συμπληρώσει άλλες θεραπευτικές τεχνικές και να βελτιώσει τα αποτελέσματα των ασθενών.
 

Η θεμελιώδης αρχή πίσω από τη φυσιοθεραπεία με ρεύματα είναι ότι τα ηλεκτρικά ρεύματα μπορούν να διεγείρουν τα νεύρα, τους μύες και τους ιστούς, οδηγώντας σε διάφορες φυσιολογικές αντιδράσεις. Ο συγκεκριμένος τύπος και οι παράμετροι του ρεύματος που χρησιμοποιείται εξαρτώνται από την πάθηση που αντιμετωπίζεται και το επιθυμητό θεραπευτικό αποτέλεσμα.

 

Μια συνηθισμένη εφαρμογή των ηλεκτρικών ρευμάτων στη φυσιοθεραπεία είναι η διαχείριση του πόνου. Η διαδερμική ηλεκτρική νευρική διέγερση (TENS) είναι μια δημοφιλής τεχνική που περιλαμβάνει τη χρήση ρευμάτων χαμηλής συχνότητας για τη στόχευση υποδοχέων πόνου και τη διακοπή των σημάτων πόνου από το να φτάσουν στον εγκέφαλο. Το TENS χρησιμοποιείται συχνά για χρόνιες παθήσεις πόνου, όπως η αρθρίτιδα, ο πόνος στην πλάτη και οι νευροπάθειες, παρέχοντας προσωρινή ανακούφιση και μειώνοντας την ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή του πόνου.