2109573771 Ελ. Βενιζέλου 148, Καλλιθέα physiotherapydessou@gmail.com
hero image

 

ΔΕΣΠΟΙΝΑ Γ. ΝΤΕΣΟΥ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗ


Shokwave therapy


Η φυσικοθεραπεία με το μηχάνημα κρουστικών κυμάτων, είναι μια μη επεμβατική μέθοδος θεραπείας που χρησιμοποιείται για τη διαχείριση διαφόρων μυοσκελετικών παθήσεων. Περιλαμβάνει την εφαρμογή ακουστικών κυμάτων στην πάσχουσα περιοχή, προωθώντας την επούλωση των ιστών και την ανακούφιση από τον πόνο.

Ακολουθούν μερικά βασικά σημεία σχετικά με τη φυσικοθεραπεία με το μηχάνημα κρουστικών κυμάτων:

Μηχανισμός δράσης:
Το μηχάνημα κρουστικών κυμάτων παρέχει ακουστικά κύματα που παράγουν τόσο μηχανικά όσο και βιοχημικά αποτελέσματα. Τα κύματα αυτά διεγείρουν τη ροή του αίματος, ενισχύουν τον μεταβολισμό των ιστών και ενεργοποιούν τη φυσική θεραπευτική αντίδραση του σώματος. Βοηθούν επίσης στη διάσπαση των ασβεστοποιήσεων και διεγείρουν το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων.


Αντιμετωπιζόμενες καταστάσεις:
Η θεραπεία με κρουστικά κύματα χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία μιας ποικιλίας μυοσκελετικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων χρόνιων τενοντοπαθειών (όπως τενοντίτιδα αχίλλειου, πελματιαία απονευρίτιδα, tennis elbow), τενοντίτιδας ασβεστοποίησης, θυλακίτιδας, μυοπεριτονιακών σημείων πυροδότησης και καταγμάτων λόγω καταπόνησης. Μπορεί επίσης να είναι ευεργετική για ορισμένες ορθοπεδικές παθήσεις και σύνδρομα χρόνιου πόνου.

 

Οφέλη:
Φυσικοθεραπεία με το μηχάνημα κρουστικών κυμάτων προσφέρει πολλά οφέλη. Είναι μια μη επεμβατική διαδικασία, που σημαίνει ότι δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση ή φάρμακα. Μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από τον πόνο, να μειώσει τη φλεγμονή, να προωθήσει την επούλωση των ιστών και να βελτιώσει τη συνολική λειτουργία και το εύρος κίνησης.