2109573771 Ελ. Βενιζέλου 148, Καλλιθέα physiotherapydessou@gmail.com
hero image

ΔΕΣΠΟΙΝΑ Γ. ΝΤΕΣΟΥ
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΑΤΤΙΚΗ

 


Διαμαγνητική ανλία
 

Στη φυσιοθεραπεία, η διαμαγνητική αντλία είναι μια εξειδικευμένη ιατρική συσκευή που χρησιμοποιεί μαγνητικά πεδία για θεραπευτικούς σκοπούς. Χρησιμοποιεί την αρχή του διαμαγνητισμού, όπου ορισμένα υλικά απωθούνται από μαγνητικά πεδία. Η αντλία χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ενός εντοπισμένου μαγνητικού πεδίου γύρω από την πληγείσα περιοχή του σώματος του ασθενούς. Αυτό το πεδίο αλληλεπιδρά με τις διαμαγνητικές ιδιότητες των ιστών, προκαλώντας απωστική δύναμη. Ως αποτέλεσμα, η αντλία διεγείρει τη ροή του αίματος, την αναγέννηση των ιστών και μειώνει τη φλεγμονή, παρέχοντας ανακούφιση από τον πόνο και προάγοντας την επούλωση.

Οι διαμαγνητικές αντλίες είναι μη επεμβατικές και ασφαλείς, καθιστώντας τις μια πολλά υποσχόμενη προσθήκη στις φυσικοθεραπείες για διάφορες μυοσκελετικές παθήσεις και αθλητικούς τραυματισμούς.
 

Μη επεμβατική:
Μια διαμαγνητική αντλία θα μπορούσε να προσφέρει μια μη επεμβατική προσέγγιση στη φυσιοθεραπεία, μειώνοντας την ανάγκη για επεμβατικές διαδικασίες και ελαχιστοποιώντας την ενόχληση του ασθενούς.


Ανακούφιση από τον πόνο:
Διεγείροντας τη ροή του αίματος και την αναγέννηση των ιστών, η διαμαγνητική αντλία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζονται με διάφορες μυοσκελετικές παθήσεις και τραυματισμούς.


Επιταχυνόμενη επούλωση:
Το εντοπισμένο μαγνητικό πεδίο που δημιουργείται από την αντλία θα μπορούσε ενδεχομένως να προάγει την ταχύτερη επούλωση των τραυματισμένων ιστών, επιτρέποντας στους ασθενείς να αναρρώσουν πιο γρήγορα.


Ασφαλείς και χαμηλού κινδύνου:
Οι διαμαγνητικές αντλίες θεωρούνται γενικά ασφαλείς, καθώς χρησιμοποιούν ασθενή μαγνητικά πεδία που δεν έχουν βλαβερές επιπτώσεις στο σώμα όταν εφαρμόζονται κατάλληλα.


Στοχευμένη θεραπεία:
Η ικανότητα δημιουργίας τοπικού μαγνητικού πεδίου επιτρέπει τη στοχευμένη θεραπεία, εστιάζοντας σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος που απαιτούν φυσικοθεραπεία.